Palamatto lattian suojamatto helpottaa tilojen vuokraamista

Toiko koronapandemia teillekin tarpeen järjestellä ja jakaa tiloja uudelleen?


Elämme koko maailmassa poikkeusaikoja, ja Suomessakin on tuhansissa organisaatioissa jouduttu miettimään tilojen käyttöä uudelleen. Mitä pienempi ryhmä samassa tilassa työskentelee, sen pienempi riski on koronan massatartunnoille. Lähestyvä toinen aalto on tuonut erityisesti oppilaitoksille tarpeen jakaa ja lisätä työtiloja. Kunnissa mietitään nyt kuumeisesti, miten jo ennestään ahtaisiin oppilaitoksiin saadaan nopeasti lisää opetustiloja. Expomaton ratkaisu tähän on palamatto.

Concord Giant palamatto – akustiikkaa parantava ja helposti asennettava suoja arvokkaille puulattioille

Concord Giant palamatto on tuote, joka tekee esimerkiksi liikuntasalin tai urheiluhallin muuntamisesta tilapäisesti tai osittain luokkatilaksi erittäin helppoa. Arat puulattiat eivät kestä pulpettien ja tuolien jatkuvaa liikettä, ja ne kannattaakin suojata tällä nerokkaalla järjestelmällä. Palamaton tausta on polyolefiiniä, joka ei jätä lakattuihin pintoihin jälkiä kuten perinteiset bitumipohjaiset palamatot. Merkittävänä etuna on lisäksi akustiikan paraneminen. Hallimaiset tilat ovat opetuskäytössä akustisesti usein melko kaoottisia, mutta pehmeäpintainen palamatto pehmentää myös äänimaailman miellyttäväksi.

Tarvittaessa liikuntasalista voidaan ottaa vain osa muuhun käyttöön, sillä 1 x 2 metrisillä paloilla saadaan juuri tarvittavan kokoinen alue suojattua. Myös erilaisten käytävien rakentaminen on palamattojärjestelmällä helppoa. Asennus ei vaadi ammattitaitoa, vaan se hoituu esimerkiksi osana liikuntatuntia tai urheiluseuraan talkootyönä. Mattoa on saatavilla viittä eri värivaihtoehtoa, joista suosituin on ollut vaaleanharmaa: siinä lika ei näy, mutta suojattavat tilat pysyvät miellyttävän avarina ja valoisina.

Palamatto helpottaa tilojen vuokraamista ja on siten kustannustehokas ratkaisu

Concord Giant on ehkä Euroopan laadukkain modulaarinen suojamattojärjestelmä, joka kestää hyvin kulutusta. Voit huoletta laskea sen kestävän vuosikausia. Palamattojärjestelmän kustannustehokkuus syntyykin pidemmän ajan kuluessa. Kyseessä on investointi, joka paitsi maksaa itsensä takaisin, parhaimmillaan tuottaa myös voittoa. Ratkaisevaa ovat käyttökerrat: mitä useammin on tarve asentaa ja poistaa lattian suojaus, sitä paremmin palamatto pääsee oikeuksiinsa kätevyydellään ja ennen kaikkea tuo kustannussäästöjä. Palamaton asentamisen ja purkamisen helppous suorastaan houkuttelee tarjoamaan tiloja vuokrauskäyttöön.

Aiemmin kunnat eivät ole ehkä olleet kovin innokkaita vuokraamaan liikuntatiloja sellaiseen käyttöön, jossa lattia täytyy suojata. Perinteisesti käytössä ollut messumattotyyppinen suojaus ei ole kovin kätevä eikä kestävä toistuvassa käytössä, ja lisäksi rullien säilyttäminen aiheuttaa päänvaivaa. Palamatot sen sijaan kestävät vuosikausia, ja ovat aina yhtä siistit, vaikka ne olisi purettu ja koottu kymmeniä kertoja. Näin ollen tilojen vuokraaminen helpottuu, ja toivottavasti myös yleistyy. Säilytykseenkin Expomatolla on ratkaisu: juuri oikean kokoiset kärryt, joihin palat lastataan siististi ja tukevasti. Kärryjen ilmatäytteiset kumipyörät eivät vahingoita arvokasta parkettia, kunhan pidetään huoli, että lattia on puhdas ennen palojen asentamista ja purkua. Kätevään palamattojen säilytyskärryyn mahtuu 200-300 neliötä palamattoja.

Palamaton hoitaminen

Palamaton voi puhdistaa erittäin helposti. Imurointi ja tahranpoisto tuoreeltaan riittävät normaalikäytössä. Parasta on kuitenkin tämä: jos jokin kohta likaantuu pahemmin, voit pestä tarvittavan palan vaikka painepesurilla! Tätä et voi tehdä kovin helposti rullamatolle. Ja mikäli jokin kohta vaurioituisi pahasti, voit tilata meiltä korvaavan palan tilalle, koko mattoa ei tarvitse heittää hukkaan.

Myös tulevat sukupolvet kiittävät ympäristöystävällistä ratkaisua

Kunnissa ja oppilaitoksissa kiinnitetään nykyään onneksi paljon huomiota myös ympäristöystävällisyyteen.

Kaikki hankinnat kannattaakin miettiä niiden pitkäikäisyyden kannalta. Maapallomme tulevaisuuden kannalta ei ole järkevää hankkia ohuempaa messumattoa, jos on tiedossa, että suojaustarpeita tulee säännöllisesti vuosittain. Oppilaista saa motivoituneita talkoolaisia maton asennukseen, kun he ymmärtävät, että palamattojärjestelmämme on yksi pieni osanen paremman tulevaisuuden palapelissä.

Tutustu tarkemmin osoitteessa www.palamatto.fi tai sivustollamme palamatot liikuntahalleihin

Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy lisää! Valitse sinulle sopiva yhteydenottotapa: Puhelinmyyntimme palvelee numerossa 0501446 tai voit ottaa yhteyttä myös chatissa sivun oikeasta alareunasta. Voit myös pyytää tarjouksen tilauslomakkeemme kautta tai sähköpostitse osoitteesta myynti@expomatto.fi.