Vallankumouksellinen Superflex -autohuopa | Expomatto.fi

TIEDOTE: Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa, tilausten käsittelyssä voi esiintyä pieniä viiveitä suurista tilausmääristä johtuen. Pahoittelumme.

Racing-harrastajan kuljetuskaluston napakymppi – Vallankumouksellinen Superflex -autohuopa


Ylöjärveläinen Jarkko Palo on muutaman vuoden ajan kurvaillut Historic Race Finland -kilpailuissa klassisella nelipyöräisellään. Viime kisakauden päätteeksi hän tuumaili, että harrasteajoneuvon kuskaaminen kilparatojen ääreen pitää saada vaivattomammaksi. Niinpä hän osti iäkkään bussin.

Seinäpinnat uusittu, seuraavaksi on lattian vuoro, Jarkko Palo tuumii.

– Tuli mieleen, että nyt saa umpipakettiauton ja peräkärryn yhdistelmä jäädä, ja otetaan työn alle kunnollinen racing-kalustokäyttöön sopiva tavarankuljetusbussi. Tämä oli ollut jollakin tiimillä vastaavankaltaisessa käytössä aiemminkin, mutta pidensin kilpa-autoille tarkoitettua kuljetustilaa niin, että tarvittaessa sinne mahtuu kaksi ajokkia, Palo esittelee.

– Perän osalta sisätilatkin menivät ihan uusiksi. Siihen rakensin tuollaisen pikkuisen nukkumayksiön. Makuutiloja bussissa on ennestäänkin muutamalle matkaajalle.

Koronavirus pisti Palon päivätöihinkin sen verran jarrua, että vapaa-aikaa tuppasi kevättalvella jäämään hieman tavallista enemmän. Niinpä mies päätti tehdä bussin sisätiloihin viimeistelytyötkin samantien. Vaan mistä löytää sopivat autohuovat? Nehän vasta antavat sen viime silauksen.

Makuupaikka bussin takaosassa. Kaikissa pinnoissa uusi eurooppalainen autohuopa Superflex.

Ylöjärvellä samalla teollisuusalueella sijaitseva Expomatto Oy tarjosi ratkaisun

Yritys toimittaa normaalisti messumattoja lähinnä messutiloihin, yleisötapahtumiin ja teattereihin, mutta yllättävän pandemian takia yleisötilaisuudet ovat olleet pannassa jo viikkokaupalla. Expomatto alkoikin tehdä itseään tykö autovalmistajien ja -harrastajien piirissä, sillä sen maahantuomat ja myymät autohuovat ovat monelle auton tuunaajalle täysi napakymppi. Niin myös Jarkko Palon bussiprojektille. Sisäseinät ovat nyt komeat.

– Ja minulla kävi tuuri, kun huovan toimittaja löytyi näin läheltä, racing teaminsa kanssa piakkoin kisakautta aloitteleva Palo hymyilee.

Koronasta voi katsoa siis koituneen jotakin hyvääkin. Autoharrastajilla on hetkellisesti enemmän vapaa-aikaa projekteilleen, ja heidän sisustusmateriaalitarpeisiinsa vastasi yli 10 000 neliömetrin autohuopa- ja autotekstiilivarastoa pitävä Expomatto. Se kun haki ja löysi poikkeusoloissa uusia markkinoita moottoriurheilun ja muunkin liikenteen parista.

Palon bussiin uusi Superflex-autohuopa sopi täydellisesti. Laadun ovat havainneet myös lukuisat pakettiautojen sisustajat ja muu ajoneuvojen sisätiloja joko työkseen tai harrastuksekseen leipova tee se itse -väki. Samoin veneilijät.

Kyseessä on ensimmäinen eurooppalainen alan tuote. Paksuutta on 4,4 milliä, ja huopa muotoutuu auton sisätiloissa vaikeimpiinkin paikkoihin mainiosti. Laadukkaat kuitusekoitukset, homekäsittely ja paloluokitukset tekevät Superflexistä poikkeuksellisen huipputuotteen. Värivaihtoehtojakin on kuusi eli enemmän kuin autohuopien valikoimissa on totuttu näkemään.

– Tällaisen harrastuksen parissa on tärkeää sekin, että materiaali on helppo puhdistaa, Palo toteaa.

Expomatolla on tukku- ja maahantuontiliikkeenä varsin edukkaat hinnat kautta valikoiman. Ja vaikka Superflex on tuotteena uusinta uutta, ja vieläpä omassa maanosassa valmistettu, se on hinnaltaan edullisin autohuopa.

Lisätietoja meidän laajasta autohuopa ja autotekstiili -valikoimasta saat soittamalla numeroon 0501446 tai CHAT sivun alareunassa. Voit myös ottaa yhteyttä palautelomakkeemme kautta, nin olemme sinuun päin pikaisesti yhteydessä!

Racing-bussin wc:n ovi ja ulkoseinä on saatu siisteiksi Superflex-autohuovalla

Teksti ja kuvat: Kari Saarinen