Messumatto asennusohjeet


Messumattojen asennusohje ensikertalaiselle

Messumaton asennustyön aloittaminen ja leikkaaminen

  • Avaa messumattorulla lattialle ja leikkaa ensimmäinen mattovuota oikean pituiseksi ja jätä lattiaan. Kanna mattorulla takaisin alkuun ja avaa messumattorullaa niin, ettei messumaton aukeamissuunta muutu. Uusi vuota aloitetaan aina samasta päästä. Leikkaa koko matotettava alue aina samalla tavalla. Messumatoissa nukan suunta saattaa muuttua, joten jos mattovuodat ovat väärinpäin suhteessa edellisiin, niin matotettavasta alueesta saattaa tulla kirjava. Tarvittaessa kannattaa ottaa muutama sentti ylimääräistä joka on helppo oikaista lopuksi.
  • Aseta messumattovuodat tarkasti oikeaan paikkaan vierekkäin niin, että saumat ovat tiiviisti puskusaumassa. Aseta kaikki vuodat oikeille paikoilleen ennen saumojen teippaamista yhteen. Tässä vaiheessa näet miten mattovuodat ovat yhteydessä toisiinsa lähes saumattomasti. Tarkista samalla että koko alue on yhtenäinen ja lopputuloksesta on tulossa halutun kaltainen. Samalla kannattaa mittaamalla tarkistaa etäisyys myös naapuriosastoihin, sillä kaikkien etu on että kaikki messuosastot ovat oikeilla paikoillaan.
  • Avaa messumattojen saumat taittamalla toinen matto noin 30cm kaksin kerroin, varoen samalla liikuttamasta mattoja lattialla. Helpoiten tämä sujuu, kun astut toisella jalalla maton päälle on 30cm päähän maton saumasta ja taitat maton asentajakaverisi kanssa kaksin kerroin sauman suuntaisesti. Messumaton ollessa normaalia jäykempää ja paksumpaa, niin voit joutua taittamaan mattoa leveämmältä alueelta, jotta maton oma paino jaksaa pitää sen kaksinkerroin taitettuna.

Oikean teipin valinta ja messumaton teippaaminen lattiaan

  • Varmista kiinnitys lattiaan kävelemällä heikkoliimateipin päällä niin, että se tarttuu huolellisesti kiinni lattiaan.
  • Poista heikkoliimateipin suojapaperi teipin päältä. Tässä kannattaa olla varovainen, sillä irroitettavan silikonipaperin reunat ovat tosi teräviä ja leikkaavat helposti sormeen ikävän haavan.
  • Taita kaksinkerroin taitettu messumatto takaisin suoraksi ja käsillä huolellisesti painelet sauman niin, että saumojen väliin ei jää rakoja. Lopuksi kannattaa kävellä sauman päällä, että sauma tarttuu joka kohdasta tiukasti kiinni lattiaan.
  • Kun kaikki pitkittäiset saumat ovat huolellisesti kiinnitetty lattiaan, niin lopuksi kaikki ulkoreunat tulee myös teipata varovaisesti messumaton reunoja nostellen. Tarkista että heikkoliimainen teippi jää kokonaan messumatto vuodan alle näkymättömiin.
  • Levitä mahdollinen suojamuovi messumaton päälle reunoiltaan hieman reilusti ja kiinnitä se esimerkiksi pakkausteipillä lattiaan.

Lisätiedot

Mikäli tarvitset lisätietoja tai ohjeita messumattojen asennukseen tai esim. oikean asennusteipin valintaan, niin olethan yhteydessä?