Kesä jatkuu Expomaton ikivihreällä tekonurmella | Expomatto

Kesä jatkuu terasseilla ja takapihoilla Expomaton ikivihreän tekonurmen ansiosta


Vaikka lämpöä on riittänyt Suomessa poikkeuksellisen pitkälle syksyyn, alkaa kesä olla auttamatta ohi. Lehdet tippuvat ja nurmikot lakastuvat – paitsi jos tilaat Expomatolta ikivihreän tekonurmen takapihallesi!

Suomen lyhyttä ja vähälumista kesää voi jatkaa molemmista päistä tekonurmella, joka on käyttövalmis keväälläkin heti lumien sulamisen jälkeen. Mikä olisikaan mukavampaa kuin pelailla perheen kanssa krokettia tai heitellä frisbeetä vihreällä ruohomatolla jo huhtikuussa? Keinonurmi sopii monenlaiseen pihalla puuhailuun, ja on eläin- ja lapsiystävällinen ratkaisu. Expomaton tekonurmi ei sisällä mitään terveydelle haitallisia aineita ja se vähentää kenkien mukana sisäänkulkeutuvaa kosteutta ja irtoroskaa. Ja mikä parasta: se näyttää läpi vuoden hyvältä ilman hikipisaroita.

Sinun ei tarvitse murehtia nurmikon leikkaamisesta, liiasta kuivuudesta tai sammaleesta. Nautit vain tyylikkäästä pihasta ja sileästä nurmesta!

Ruohomatto, tekonurmi, keinonurmi – meneekö pääsi pyörälle?

Ruohomatto ja tekonurmi muistuttavat toisiaan, ja paljon näistä puhutaankin samoina tuotteina. Ruohomatto-termiä on ehkä yleisemmin käytetty puhuttaessa muovisista ovimatoista, mutta idea on sama kuin tekonurmessa: mattomaiseen, vettä läpäisevään alustaan on kiinnitetty ”ruohonkorsia”. Tekonurmi (ts. keinonurmi) on nimensä mukaisesti enemmän nurmikkoa muistuttava tuote ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan. Mitä laadukkaampi tekonurmi, sitä enemmän se kestää kulutusta ja muistuttaa oikeaa nurmikkoa.

Expomatolta löydät seitsemän erilaista tekonurmea, joissa ”ruohon” pituus vaihtelee 15 mm ja 36 mm välillä. Tekonurmimaton valmistusmateriaalit ovat polypropeeni (PP) ja polyeteeni (PE), ja rullaleveys on 200 – 400 cm. Matto on vettä läpäisevä, ja siinä on asianmukaiset viemäröinnit ulkokäyttöä ajatellen. Myös käyttökohde ja kestävyysvaatimukset vaikuttavat mallin valintaan. Autamme mielellämme sopivan mallin valinnassa!

Pienempiin tarpeisiin sopii terassimatto – kummalla sinä jatkat kesää?

Expomaton tekonurmen tai terassimaton avulla saat raikkaan ja huolitellun ilmeen takapihalle, terassille tai parvekkeelle. Molemmat ovat säänkestäviä tuotteita, joissa on sekä homeenestokäsittely että UV-suoja. Molemmat ovat helposti asennettavia ja muotoiltavissa millilleen sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi mutkikkaisiinkin kohteisiin.

Erojakin tuotteista toki löytyy. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että pihaan ja puutarhaan kannattaa valita mieluummin tekonurmea kuin terassimattoa, vaikka molemmat soveltuvatkin sekä sisä- että ulkokäyttöön. On myös hyvä huomioida, että tekonurmen kanssa suositellaan ns. filleri-hiekan käyttöä, joka pidentää tuotteen käyttöikää. Hiekkaa tarvitaan tekonurmesta riippuen 2,5–6 kg yhtä neliötä kohden.

Terassimatto on nimensä mukaisesti terasseille ja parvekkeille sopiva tuote. Terassimaton nukka on tekonurmea matalampi (4,5 mm), eikä erillistä asennushiekkaa tarvita. Terassimatoissa myös värivalikoima on laajempi, jonka vuoksi se on suosittu myös eteisissä, veneissä ja autotalleissa – periaatteessa kaikissa tiloissa, joissa vaaditaan kosteutta ja lämpötilan vaihteluita kestävä matto. Pohjan nystyrät pitävät terassimaton hyvin paikoillaan ja edesauttavat maton kuivumista. Terassimattomme leikataan 200 cm leveästä rullasta mittojen mukaan juuri sinun tarpeisiisi! Tutustu Expomaton laajaan terassimattojen värivalikoimaan.

Tekonurmen ja terassimaton hoitaminen

Terassimaton voi puhdistaa kuivana sekä lehtipuhaltimella että lakaisemalla. Lisäksi sekä tekonurmi että terassimatto voidaan tarvittaessa pestä helposti vaikka puutarhaletkulla suihkuttaen. Tuotteet kestävät myös lämmintä vettä ja mietoja pesuaineita. Mikäli jokin kohta matosta vaurioituu, voit tilata meiltä korvaavan palan tilalle, koko mattoa ei tarvitse heittää hukkaan!

Ikivihreää myös tapahtuma-alan ammattilaisille

Expomaton tarina on saanut alkunsa messumatoista, ja näin ollen suuri osa asiakkaistamme on erilaisten tapahtumien tuottajia. Juuri heiltä tuli toive laajentaa tarjontaamme ulkotiloihin sopiviin mattoihin, ja nyt huutoon on vastattu. Expomaton tekonurmi- ja terassimatot sopivatkin mainiosti kaikkiin ulkona järjestettäviin tapahtumiin. Ankeasta asfalttipihastakin saadaan hetkessä vehreä keidas mattojemme avulla, olipa kyse sitten yksityisjuhlista, messuista tai festivaaleista. Tekonurmea voi hyödyntää myös vaikkapa tekemällä sorakentästä leikkimielisten ulkopelien temmellyskentän – vain mielikuvitus on rajana! Tekonurmi ei lammikoidu eikä ole mutainen edes sateella tai sen jälkeen, koska vesi läpäisee ruohomaton tehokkaasti.

Tutustu ja tilaa

Mallistomme laajenee kaiken aikaa, joten kannattaa pysyä kuulolla. Tutustu tämän hetkiseen tekonurmi mallistoomme. Löydät myös kaikki tekonurmet ja terassimatot niihin erikoistuneelta sivustoltamme osoitteesta www.ruohomatto.fi. Sivustolta löydät myös vinkkejä esimerkiksi tekonurmen asentamiseen ja hoitamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy lisää!

Puhelinmyyntimme palvelee numerossa 0501446 tai voit ottaa yhteyttä myös chatissa sivun oikeasta alareunasta. Voit myös pyytää tarjouksen yhteydenottolomakkeemme kautta tai sähköpostitse osoitteesta myynti@expomatto.fi.