Messumatolla miesluola uuteen uskoon | Expomatto.fi

TIEDOTE: Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa, tilausten käsittelyssä voi esiintyä pieniä viiveitä suurista tilausmääristä johtuen. Pahoittelumme.

Harrastetilan betonilattia siistiksi messumatolla – miesluola uuteen uskoon!


Talliosakkeen tai vuokratun autotallin ulkonäkö muuttuu yhdessä illassa messumatolla.

Moottoripyörät, autot ja veneet vievät paljon säilytys- ja asennustilaa, minkä vuoksi moni harrastaja hankkii käyttöönsä erilaisia tallitiloja. Yhä useampi kaipaa näiltä tiloilta myös muutakin viihtymistä kuin matkaradion ja lämpöpuhaltimen. Talliosake, vuokrattava pienteollisuustila tai kokonainen varasto/teollisuushalli toimii monelle näin kevään sesongissa vapaa-ajan ykkösviettopaikkana, kun kalustoa laitetaan kiireellä kuntoon ajokauden kynnyksellä.

Etenkin teollisuuskäyttöön tarkoitettujen tilojen viimeistelytaso on vapaa-ajan oleskelua ajatellen usein riittämätön, ja siksi tiloja parannellaan pienestä pintafiksailusta aina täysverisiksi miesluoliksi asti. Näiden harrastajien keskuudessa Expomaton messumatot ovat muodostuneet suursuosikiksi, kun tilan alkuperäinen lattia ei miellytä silmää tai jalkapohjaa.

Messumaton etu on, että se on lähtökohtaisesti tehty nopeasti levitettäväksi, helposti siivottavaksi ja kulutusta kestäväksi. Kun yhdestä rullasta tulee kymmeniä neliöitä viimeisteltyä lattiaa, saavat patinoituneimmatkin miesluolat ja harrasteajoneuvotilat yhden illan askartelulla täysin uuden kuosin.

Suosituin messumatto erityisesti ajoneuvoja säilyttäviin tiloihin on paksumpi Expoluxe-messumatto. Tavallista paksumpi – ja siten myös jäykempi – matto hävittää alkuperäisen lattian epätasaisuudet trukkihyllyjen kiinnikerei’istä pieniin hakkausjälkiin, eivätkä pitkät yhdensuuntaiset mattosaumat lähde irvistelemään pidempiaikaisessa käytössä. Tavallista paksumpi messumatto myös sitoo askelääniä ja rauhoittaa omalta osaltaan tilan akustiikkaa pelkän visuaalisen yleisilmeen lisäksi.

Vakuutusturvallisuutta ajatellen Expoluxen palokäsittely on ehdoton ominaisuus harrastetiloihin. Palokäsitelty matto estää tilanteet, jossa oikosulkuun mennyt latauslaite tai työtiloista lentänyt kipinä pääsisi leimahtamaan koko tilan kattavaksi tulipaloksi. Palokäsitelty matto sammuu itsestään kuumimman lämpöpisteen ympäriltä, ja muistoksi vahingosta jää pelkkä reikä ilman savu- tai palohaittoja.

Tässä messumatto on rajattu saumattomasti märkätilassa olevaan muovimattoon.

Kestävyyttä miettiessä tila kannattaa jakaa alueisiin käytön mukaan. Märkätiloihin messumatto ei sovellu, ja tiukat ajoneuvojen kääntelyt voivat aiheuttaa maton ruttaantumisen – ellei mattoa ole kiinnitetty lattiaan erityisen voimakkaasti.

Nyrkkisääntönä auton saa parkkiin messumaton päälle ongelmitta, kunhan ei käännä renkaita/rattia paikallaan ollessa. Moottoripyörät ja asuntovaunut liikkuvat huoletta. Talvitelakoinnissa ainoastaan venettä pukkien päälle trailerilta laskiessa tarvitsee olla varovainen, että veneen todella laskee – ei työnnä – pukin päälle. Sama koskee toki yhtä lailla muitakin lattiapintoja.

Liikkumista ja siivousta messumatto kestää yksityisessä käytössä useita vuosia. On hyvä suhteuttaa kulutuskestävyys siihen, että yhden messuviikon aikana Euroopan suurissa tapahtumissa maton päältä kävelee satojatuhansia kenkäpareja. Samoihin käyttölukemiin pääseminen edellyttää vuosikymmenien kerhoillat siinä kaikkein vilkkaimmassakin autotallissa.

Messumaton asennusta ennen on syytä suorittaa aina alkuperäisen lattian pesu ja kuivaus. Matto sellaisenaan sitoo kohtuullisen pölyn, mutta esimerkiksi laajat, vanhat öljytahrat kannattaa putsata maton alta pois haisemasta. Puhdistuksessa tärkeintä on nimenomaan hajun poisto. Jokaisesta tallista löytyvä CRC Brakleen tai vaihtoehtoisesti mikä tahansa ksyleeni-pohjainen ketjujen puhdistaja hävittää hajun, vaikka silmämääräisesti betoniin jäisikin vielä tahraa.

Asuntoauton talvisäilytys on miellyttävää siisteissä tiloissa. Tukijalan suojat levittävät messumattoon kohdistuvaa painetta.

Messumaton asentaminen onnistuu tarvittaessa yksin, joskin yli 10 metrin pituisissa vedoissa lisäkädet ovat hyödyksi että maton linjan saa koko matkalta varmasti suoraksi. Työkaluiksi riittää pitkä metalliviivain ja laadukas mattoveitsi. Paksuinkin messumatto on aina muovimattoon verrattuna kevyempi taitella ja sovittaa nurkkien- ja seinän muotoihin. Messumattojen asentaminen on helppoa. Täältä voit lukea lisää messumattojen asentamisesta.

Laminaattilattiaan verrattuna messumattoasennukseen puolestaan tekee vesiputkien ympärykset ja baarijakkaran lattiakiinnitykset mutkattomaksi. Matto myös myötäilee alla olevat lattian kallistuksia, eikä jää kellumaan tai notkumaan lattiakaivojenkaan läheisyydessä.

Messumattorullan leveys on tavallisesti kaksi metriä, jolloin etenkin keskisuurissa ja suurissa tiloissa lattiaan tulee väistämättä saumoja. Mattojen saumat saa kohdalleen teippaamalla matot alapuolelta yhteen tarkoitukseen tehdyllä teipillä. Messumatto on hyvin mattapintainen, joten se pysyy jo itsestään yllättävän hyvin paikallaan lähes tulkoon kaikissa pinnoissa – pois lukien liukkaat kestomaalit kuten Tikkurilan Betolux. Etenkin jos päällä on pysyvää kalustetta (työpöydät, sohvat, varastohyllyköt), ei maton liikkumista juurikaan tapahdu normaalissa käytössä.

Ota yhteyttä myyntiimme ja kysy edullisia toimitusvaihtoehtoja – halutessasi myös asennuspalveluna. Expomaton myyntipalveluun kuuluu messumaton leikkaaminen haluttuun pituuteen, jolloin pienemmänkin harrastetilan lattiabudjetti pysyy kurissa – meiltä ei ole pakko ostaa täysimittaista rullaa. Saatavilla kaikissa väreissä! Suomen laajimman messumatto valikoiman löydät sivuiltamme!

Puhelinmyyntimme palvelee numerossa 0501446 tai CHAT palvelullamme sivun alareunasta.

Voit myös kysyä tarjousta tilauslomakkeemme kautta tai sähköpostitse osoitteesta myynti@expomatto.fi. Vastauksen saat nopeasti!

Messumatto sopii hyvin myös treenikämppään. Kuvassa näkyvä musta Expoluxe 6 mm messumatto vaimentaa osaltaan akustiikkaa ja on hyvä vaihtoehto vanhan lattian maalaamiselle.