Omalle pihalle – luonnonnurmi vai tekonurmi?


Tekonurmi kasvattaa suosiotaan ympäri maailman yksityistalouksissa, niitä asennetaan etu- ja takapihoille, kattoterasseille, parvekkeille ja puutarhoihin. Julkisilla paikoilla tekonurmen käyttöpaikkoja ovat mm. liikuntakeskukset, hotellien piha-alueet jne. Tekonurmi omaa paljon hyötyjä verrattaessa luonnonnurmeen. Tekonurmi on ominaisuuksiensa vuoksi monessa tapauksessa paras ja edullisin valinta, ja mikä parasta, aina vehreän luonnollinen niin kesällä kuin talvellakin. Se voi myös aidosti parantaa elämänlaatuasi – listasimme yhdeksän konkreettista tapaa, miten.

1. Pala rauhoittavaa luontoa omalle pihalle

Haluatko piristystä kaupunkikodin minikokoiseen pihaan? Tekonurmen avulla täytät pienenkin tilan tehokkaasti ja saat aikaan kauniin, vehreän pihan jota katsella – ja kukaan huomaa, että kyseessä ei ole luonnonnurmi. Varsinkin pienillä kotipihoilla luonnonnurmi on hankalampi ja tekonurmea merkittävästi työläämpi vaihtoehto.

Tekonurmi piristää kaikenlaisia ulko- ja sisätiloja, ja ensisilmäyksellä kukaan ei huomaa eroa oikean ja tekonurmen välillä. Modernin valmistusteknologian ansiosta tekonurmesta on tullut ajan myötä paljon aiempaa houkuttelevampi vaihtoehto: nykyaikainen tekonurmi ei näytä muoviselta, vaan se on aivan kuten aito nurmikko, ja lisäksi sitä saa monella eri korren pituudella joten se on helppo saada sointumaan kauniisti muuhun ympäristöön.

Täältä pääset tutustumaan laajaan tekonurmi mallistoomme.

2. Tekonurmi on vehreä ja kaunis ympäri vuoden

Eron luonnonnurmeen huomaa, vaikka juuri edellä sanoimme toisin – mutta eron huomaa vain siitä syystä, että tekonurmi pysyy erinomaisessa kunnossa ympäri vuoden, säistä riippumatta. Kun luonnonnurmikko lakastuu talvella ja kuivuu kesällä, tekonurmi säilyttää ilmeensä ja näyttää moitteettomalta kaikkina vuodenaikoina.

UV-kestävyytensä ansiosta keinonurmi säilyttää kauniin vehreän värinsä paahteisimmankin kesän jälkeen, eikä se kärsi myöskään viileässä ja varjoisessa paikassa. Niinpä nurmikollasi ei ole epätasaisesti kasvavia alueita tai kuivahtaneita laikkuja, kun valitset tekonurmen.

3. Tekonurmi tuo lisää laatuaikaa 

Kuluuko perheen kesä kinastellessa siitä, kenen vuoro on leikata nurmikko? Harvoin perheestä löytyy myöskään innokkaita nurmikon lannoittajia, sammalta vastaan taistelijoita tai rikkaruohojen kitkijöitä. Yleisesti ottaen, nurmikon hoitaminen on usein työläs ja stressaava tehtävä monien muiden arjen kiireiden keskellä.

Valitsemalla pihallenne tekonurmen, voitte kinastelun sijaan viettää enemmän laatuaikaa perheen ja ystävien kesken. Lannoittamiset ja rikkaruohojen kitkemiset voidaan unohtaa, ruohonleikkurin ja trimmerin käytöstä puhumattakaan.

4. Tekonurmi on ympäristöystävällinen

Tekonurmen ansiosta et tarvitse kallista ja saastuttavaa ruohonleikkuria, kemiallisia lannoitteita tai tuhansia litroja kasteluvettä. Maahantuomamme tekonurmet ovat 100% myrkyttömiä ja lyijyttömiä. Voit nauttia alati vehreästä tekonurmestasi luottaen, että valintasi ei aiheuta ympäristölle haittavaikutuksia tai ylimääräistä kuormitusta.

5. Tekonurmi on turvallinen leikkiympäristö

Tekonurmi on miltei yhtä pehmeä kuin vauvan peppu. Lapset voivat juosta ympäriinsä, kaatuilla tai vaikka ottaa päiväunet tekonurmella – se ei aiheuta ärsytystä herkällekään iholle. Vaikka lapsi kaatuisi, pehmeä tekonurmi ei naarmuta eikä pistele ihoa.

6. Tekonurmi helpottaa allergioita

Jos kärsit allergioista, kuten esimerkiksi heinänuhasta, nenän vuotaminen ja kutiavat silmät ovat sinulle varmasti tuttu juttu. Tekonurmen kanssa perinteisen nurmen siitepöly pysyy poissa ja antaa oireisiin helpotusta. Voit nauttia lämpimistä kesäpäivistä pihallasi ilman aivastelua ja niiskutusta.

7. Tekonurmi ei tuo sotkua sisälle

Vesi- tai räntäsade voi nopeasti tehdä luonnonnurmikosta märän ja mutaisen, mikä tietysti johtaa siihen, että myös kotisi lattiat ovat vaarassa sotkeutua. Sen sijaan, että siivoaisit lasten, koirien tai vieraiden jälkiä mopin kanssa heidän tultuaan sisälle, valitsemalla tekonurmen saat helpotusta elämääsi. Kesäisin nurmikon leikkuun jälkeinen leikkuujätekään ei kulkeudu sisätiloihin kuten luonnonnurmen kohdalla.

Tekonurmi kestää kaikki sääolosuhteet: ei lätäköitä, ei mutaa, ja se kuivuu oikeaoppisen viemäröinnin ansiosta nopeammin kuin luonnonnurmi.

8. Tekonurmi on kustannustehokas

Tekonurmi ei ole niin kallis kuin yleisesti luullaan. Pitkällä aikavälillä se on jopa kustannustehokkaampi ratkaisu kuin luonnonnurmi. 

Tekonurmi vaatii vain yhden investoinnin, mutta luonnonnurmi edellyttää ylläpitoa ja sen kautta muodostuvia pienempiä, jatkuvia investointeja. Lannoitteita, vettä, puutarhatyökaluja, ruohonleikkureita, trimmereitä jne. Kun lasket yhteen kaikki nämä ja lisäksi itse hoitoon käytettävän ajan, alkaa tekonurmen hankinta kuulostaa järkevältä vaihtoehdolta, vai mitä?

9. Tekonurmi on helppo asentaa myös itse

Toisin kuin luonnonurmen, tekonurmen voit asentaa mille tahansa pinnalle, vaikka asvaltille tai vaikkapa huopakatolle. Haluatko asentaa sen itse? Löydät sivuiltamme selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet tekonurmen helppoon asentamiseen tee-se-itse miehille ja naisille. Meidän tekonurmiin keskittyvältä sivustoltamme ruohomatto.fi löydät lisää vinkkejä ja ohjeita tekonurmen asentamisen ja huoltoon.

Jos osaamisesi tai aikasi on rajallista, tai haluat vain varmistua täydellisestä lopputuloksesta, asiantuntevat yhteistyökumppani asentajamme tekevät mielellään asennuksen puolestasi.

Me autamme mielellämme kaikissa sinua askarruttavissa asioissa. Olethan yhteydessä myyntimme asiantuntijoihin.

Helpota elämääsi valitsemalla tekonurmi, ja nauti rauhallisemmasta kesästä perheesi ja ystäviesi seurassa ilman stressiä nurmikon hoidosta!